نمایش محتوا نمایش محتوا

مهمترین سوغات شهر گرگان عبارتند از : حلوا اماج، نان زنجبیلی(لوزی)، نان شیرینی (خرمایی)، سرقربیلی، نان پادرازی، نان شیرمال، قطاب و...

علاوه بر موارد بالا که همچنان در بازارهای استان به عنوان سوغات گرگان به فروش می رسند و بسیاری از گرگانی ها نیز در آستانه سال نو اقدام به پخت آنها می کنند؛ خوراکی ها و شیرینی جات سنتی و خانگی دیگری هم در گذشته های نه چندان دور پخته می شده است که از آن جمله می توان به این موارد اشاره نمود: کُلُمبو، کالنی نون، گلاج، رشته به رشته، شیرینی برنجی، نون قندی، نون کلوچه، سیچو کماچ. و شکلات های عیدی همچون: پشت زیگ، پیسه گندله، شقزی، مار مُرده و ... از دیگر سوغاتی های شهرگرگان می توان قالی و قالیچه، پشتی های ترکمنی، جاجیم های کوهستان های گرگان، صنایع دستی روستایی، ماهی و خاویار نام برد.

شیرینی خرمایی نوعی شیرینی است که از ترکیب خرما، آرد گندم، شکر، روغن، زعفران، آب، گلاب، تخم‌مرغ تهیه می‌شود و از سوغاتی های شهر گرگان است. برای تهیه این شیرینی خرمای هسته گرفته را له نموده و به‌وسیله خمیری که از آرد گندم تهیه شده پوشش داده و درون فر می‌پزند . ادویه بکار گرفته شده در این شیرینی زیره می‌باشد . این شیرینی هم خانواده کلمپه می‌باشد.

نان زنجبیلی ، کیک زنجبیلی، بیسکویت زنجبیلی (به انگلیسی: Gingerbread)‏ ، یکی از انواع شیرینی، بیسکویت و کیک است. زنجبیل از جمله موادی است که بر بیماری تیفوس مؤثر است. بنا بر یک فرضیه در قرن شانزدهم و هنگام شیوع بیماری تیفوس در انگلستان، هنری هشتم پادشاه وقت، مردم را تشویق به خوردن زنجبیل کرد که منجر به بوجود آمدن این نوع شیرینی شد.

در سالن ترمینال تعدادی غرفه جهت عرضه سوغات به مسافرین گرامی حضور دارد.